Biografie

Ik ben geboren in Roosendaal in de zomer van 1972. Werken in de zorg is zowat erfelijk bepaald.  Mijn beide oma’s waren verpleegkundige en kraamverpleegkundige. Opa was zelfs verpleegkundige wat vrij uniek was in die tijd. Mijn moeder heeft vele vrijwilligers functies bekleed in het sociale domein. Mijn vader was applicatiebeheerder bij een uitgeverij. Ben getrouwd (met een verpleegkundige!) en heb twee kinderen, onze oudste dochter van 14 jaar kiest voor de richting zorg en welzijn. 

Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding tot ziekenverzorgende. Al vrij snel na de diplomering ben ik gestart met de opleiding tot HBO verpleegkundige in de avonduren. Vlak na mijn diplomering ben ik gestart in het ziekenhuis op de afdeling Neurologie waar ik bijna 10 jaar heb gewerkt. Samen met de neurologen heb ik de geheugenpolikliniek opgestart. Samen hebben we de transmurale geheugenpolikliniek van de regio West Brabant tot een succes gemaakt. De liefde en toewijding voor de dementiezorg vond ik helemaal in eerste lijns zorg bij mensen thuis. De afgelopen jaren werk ik als casemanager dementie bij de grootste thuiszorg aanbieder van West-Brabant

Carriere

In 2016 heb ik de ambassadeurs opleiding gevolgd van de beroepsvereniging Verpleegkundige en Verzorgende Nederland afdeling Maatschappij en Gezondheid. Tijdens deze opleiding staat het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap centraal. Namens de beroepsvereniging sluit ik als inhoudsdeskundige aan bij bestuurlijke overleggen samen met de directeur of beleidmakers van V&VN. Ook op regionaal niveau draag ik het ambassadeursschap uit voor mensen met dementie en Thuiszorg met Aandacht waar
ik werkzaam ben als casemanager dementie. 

Ambassadeur dementieverpleegkundige

In 2017 zag Augusta D het levenslicht, door alle werkzaamheden als ambassadeur kreeg ik steeds meer vragen voor scholingen, webinars, workshops en interviews. Om alles goed te regelen heb ik deze werkzaamheden ondergebracht in Augusta D. Augusta D is de eerste vrouw waarbij Alzheimer is geconstateerd door Drs. Alzheimer. Inmiddels groeit Augusta D steeds verder uit. Opdrachtgevers zijn o.a. Dementiezorgvoorelkaar, Medilex, Nederlands Congresbureau, Studio Arena en Medic Info. Maar ook opleidingsinstituten zoals AVANS, Gerion, CHE, InHolland en Breederode. Daarnaast heb ik twee commissariaten voor zorginstellingen Zeeuws Woongenot en Futuris. 

Augusta D

Niemand kan in de toekomst kijken, maar ik wil Augusta D verder ontwikkelen en het is juist de combinatie van werken achter de voordeur bij mensen met dementie thuis en alle werkzaamheden maken Augusta D uniek. De kennis vanuit de praktijk kan ik gebruiken voor bestuurlijke overleggen of interactieve workshops. Mijn binding met de dagelijkse praktijk maakt Augusta D uniek in zijn soort. 

Toekomst

Heeft u een vraag?

Heeft u interesse in een lezing, workshop of scholing over casemanagement en of dementie neem vrijblijvend contact op

270.000

Aantal mensen met dementie

5

Ieder uur komen er 5 mensen met dementie erbij in Nederland

14 maanden

Gemiddeld duurt het 14 maanden voordat de diagnose wordt gesteld. 

1 op de 3

1 op de 3 vrouwen krijgt dementie 
1 of de 7 mannen krijgt
dementie

Gerben Jansen

Specialist in dementiezorg en casemanagement

Locatie

Middenstraat 67
4702 GB Roosendaal

Contact

Tel. +31 6 2455 1753
info@augusta-d.nl